Csirke, kacsa és más baromfi - sőt nyúl és egyéb kistestű vágott állat tárolására és hűtésére is alkalmas rendszer.
Baromfi előhűtő
Baromfi előhűtéséhez 2 óra körüli hűtési időre van szükség. Minél nagyobb az üzem kapacitása, minél gyorsabban halad a konvejor, annál nagyobb hűtött hosszra van szükség. A nem elég nagyra tervezett előhűtő gyakran képezi a baromfifeldolgozó üzem "szűk keresztmetszetét". Ha megfelelő belmagassága van a hűtőnek, akkor a problémát többszintes konvejor létesítésével lehet megoldani. A többszintes konvejor rendszer - a szintek számával arányosan - többszörösére képes emelni az üzem termelékenységét.
Egyéb tárolók
A konvejor olyan esetekben is hasznos lehet, amikor az üzem egy pontján keletkező áru csak később (mondjuk egy műszakkal később) kerül felhasználásra. A konvejorizált tároló alkalmazásával nem kell kényszerműszakot beiktatni, így jelentős munkabér megtakarítás érhető el.